Om Roarhytten

Ejendommen ROAR blev i 1930’erne erhvervet af Roskilde Byfest Komite (senere Foreningen Roskilde Festival) og blev dengang benyttet til udflytterbørnehave.

I 1987 blev det gamle hus revet ned og den nuværende hytte opført.

Den store naturgrund på ca. 10.000 m2 er beliggende ned til Roskilde Fjord med egen strand og bådebro der udlagt i sæsonen.

1. august 2016 overtog ESK Ejendomme A/S hytten fra Roar-Fonden – ESK Ejendomme driver i forvejen 2 feriekolonier på Sjælland, Egeruphytten ved Skælskør og Pedersborghytten i Sorø.

Hytten har 32 sovepladser fordelt på 5 rum, henholdsvis 3 rum med 9 køjesenge, 1 rum med 3 køjesenge og 1 lederrum med 2 senge.

Køkkenet indeholder service til 40 personer, er forholdsvis velassorteret og udstyret med 2 store køleskabe, fryser, mikroovn, professionel opvaskemaskine og stort komfur.

Opholdsstuen indeholder brændeovn og store panoramavinduer fra gulv til loft ud mod vandet samt bordfodboldspil. I entreen er 2 tørreskabe placeret. Der er 2 store badeværelser hver med 3 toiletter, 3 brusere og 3 håndvaske samt et lille badeværelse med toilet, håndvask og bruser.

Der skal anvendes lagner ved alle opredninger, og madrasserne må ikke anvendes udendørs.

Der er installeret WIFI i bygningen.

Der er et lille aktivitetsrum med forskelligt udstyr. På grunden er etableret en boldbane samt en bålplads, som er det eneste sted, der må benyttes til åben ild. Brænde til bål skal medbringes af lejer selv. Det siger sig selv, at træer og buske ikke må beskæres eller fældes. Der forefindes 7 udendørs bord-bænkearrangementer og mulighed for brug af stor grill, som dog er noget brugt.

Der er god mulighed for at slå telte op på grunden, men antallet af overnattende personer må ikke overstige 50 af hensyn til hyttens faciliteter. HUSK: afstand til bygninger med fast tag 7,5 meter og mindst 3 meter mellem teltene.

Roar-Fonden etablerede i 2005, i samarbejde med det daværende Roskilde Amt, et shelter, som Roars lejere selvfølgelig kan anvende efter princippet ”først til mølle”, idet friluftsgæster på gennemrejse kan benytte det. Retningslinjer for disse gæster er sat op ved shelteret og på opslagstavlen

Inkluderet i lejemålet følger 4 kanoer og 14 kajakker (12 ener- og 2 toerkajakker), som man frit kan benytte. Der er naturligvis redningsveste i diverse størrelser.

På grund af løbende vedligeholdelse tages der forbehold for antallet af fartøjer og udstyr.

Sikkerhed Kanoer og kajakker på Roar kommer ind under Søfartstyrelsens vejledning om mindre både, der stilles til rådighed for elevernes eget brug eller anvendes til pædagogisk tilrettelagt samvær. Uddybende vejledning kan ses på www.sofartsstyrelsen.dk

Husk at: Elever, der deltager i sejlads under ophold i Roarhyttens er i skolens/Institutionens varetægt og omfattet af skolens tilsyn, så skolen/institutionen har ansvaret for elevernes sikkerhed ved sejlads.

Om farvandet ud for Roar kan oplyses, at der er meget lav næsten ud til øen (Hyldeholm), hvor der er en dyb sejlrende. Strømmen i fjorden kan være stærk, når vandet er på vej ud eller ind i fjorden, så det skal der tages højde for.

Hornsherred byder på mange oplevelser, og er rigt på oplevelser


Roskilde Domkirke – Kongernes Kirke i Roskilde på UNESCOs verdensarvsliste

Vikingeskibsmuseet – Verdensberømt museum med masser af aktivitet

Sagnlandet Lejre – Tag tilbage til vores fortid

Boserup Skov – Et af de mest besøgte friluftsområder i Roskilde

Roskilde Museum – Lokalt bymuseum

Selsø Slot – Den Glemte Herregård

Jægerspris Slot - Grevinde Danner grav

Egholm Slot - Museum med 2. verdenskrigs udstilling

Svanholm - Økologisk storkollektiv

 

Roarhyttens adresse er : Granbakken 5A, 4070 Kirke Hyllinge

Flere busruter kører fra Roskilde mod Skibby og der er busstoppested i nærheden af hytten. Check selv afgangstider for hverdag/weekend hos Movia Kundecenter på tlf. 36 13 14 15.Du kan downloade vores informationsfolder ved klikke på billedet herunder.